Eino Etana ennustaa

Varastossa
Toimitusaika: 2-5 päivä(ä)

Kuvaus

Eino Etana on rakentanut korkean tornin, josta näkee koko auringonkukkapellon. Auringonkukkapellon asukkaista osa toivoo auringonpaistetta vaan sammakkoemo poikasineen tahtoo sadetta. Eino on luvannut kertoa heti, kun pilvi saapuu auringon eteen.


Aurinko on paistanut jo monta päivää pilvettömältä taivaalta. Auringonkukat tuijottavat iloisena aurinkoa ja pörriäiset pölyttävät taukoamatta, mutta sammakkoemo ei ole lainkaan tyytyväinen. Sammakon poikaset alkavat kinastella, koska uimakoulu on peruttu. Niinpä sammakoita rauhoittaakseen Eino lipsauttaa valheen: huomenna sataa vettä ja sammakkolapset pääsevät uimaan.


Eino on pulassa, sillä pilviä ei näy missään. Voiko sataa ilman pilviä? Eino kysyy itseltään. Mistä taikoa vettä, jos sitä ei ole edes kaivossa?


Eino Etanasta on aiemmin julkaistu kirja Eino Etanan sääasema (2022). Molemmat ovat oma tarinansa, eikä lukujärjestyksellä ole väliä. Kirjoja yhdistää kuitenkin opettavainen tarina: ihan kaikkea pidä uskoa. Ei ainakaan sitä, että säätä voisi toivomalla toiseksi muuttaa.


Ella Brigatti on suomalainen elokuvapukusuunnittelija, kirjailija ja kuvittaja, joka seisoi lapsena kivellä ja huitoi pilviä auringon eteen ja pois löytämällään puunoksalla. Hän on sittemmin kirjoittanut ja kuvittanut lähes 30 lastenkirjaa.


Tämän kirjan painopaperi täyttää kansainväliset ympäristömerkkivaatimukset, ja kirjapaino noudattaa ympäristöystävällistä tuotantotapaa.


Ikäsuositus: 2-6

Teksti ja kuvitus: Ella Brigatti

Sivumäärä: 24

ISBN 978-952-7104-50-7

Kustantaja: Capuchina Kustannus

Julkaisupäivä: 15.8.2023