Herra Frakkikoira ja kumpparit: Kadonneen nuppineulan arvoitus

Herra Frakkikoira ja kumpparit: Kadonneen nuppineulan arvoitus

26,90 €
−7 %

24,90 €

Varastossa
Toimitusaika: 30.9.2022 + 2-5 päivä(ä)

Kuvaus

ENNAKKOMYYNNISSÄ


Herra Frakkikoira syntyi kaksikymmentä vuotta sitten, mutta kukaan ei tiedä, miksi hän astuu julkisuuteen vasta nyt. Ehkä hän haluaa olla salaperäinen, mutta voi myös olla, ettei hän tajua haluavansa olla salaperäinen – niin salaperäistä tämä on. Salaperäisyydestään huolimatta kaikki tuntevat Herra Frakkikoiran, mutta Rättilän kaupungissa on vain yksi asukas, joka tuntee tämän kumisaapasjalka-aristokoiran hyvin – itseasiassa paremmin kuin tämä itse – ja hän on Herra Frakkikoiran koti-ihminen Leo Partti.


Kun kaupungin kauneimman kangaskaupan omistaja Lydia af Plättfest huomaa rakkaan nuppineulansa kadonneen, kaikuu hänen kirkunansa Rättilän – ja naapurikaupunki Umpikujalankin – jokaisella kujalla.


Päällikköpoliisi Aapeli Konstailemattoman aloittaessa tutkimuksensa, mikään ei ole enää ennallaan. Tuo pikkiriikkinen esine on saanut koko kaupungin sekaisin. Kadonneen nuppineulan arvoitusta eli Rättilän historian suurinta rikosta pohtii jokainen: Herra Frakkikoiran paras ystävä Veli Puh, salapoliisi Mauno Manteri, rouva Liisi Teräväinen, Lydia af Plättfestin sukulaistyttö Kisu Tiramisu ja moni muu. Ja aina paikalla oleva Rättilän Sanomat.


Kadonneen nuppineulan arvoitus ei ole tavallinen salapoliisikertomus, vaan värikäs ja omaperäinen matka pieneen, mutta niin somaan Rättilän kaupunkiin.

Ja kun pienessä kaupungissa asuu suuri määrä hassunhauskaa ja hieman kummallistakin väkeä, niin voi tapahtua mitä vain!

Ja tapahtuukin!


Lamppu Laamanen on helsinkiläinen kirjailija, valokuvaaja ja freetoimittaja, joka tunnetaan mm. kirjoista Matkalla tuntemattomaan – Pelle Miljoona muiden mukaan (WSOY 2005), Dave Lindholm – tietenkin (Johnny Kniga WSOY 2015), Andy – Rock'n'Roll Star (Johnny Kniga WSOY 2018) ja Äkkijyrkkä – Jumala ja erotiikka (Johnny Kniga WSOY 2019).

Siitä on parikymmentä vuotta, kun eräs ystävä kysyi Lampulta, miksei hän kirjoita lastenkirjoja… Herra Frakkikoira ja kumpparit: Kadonneen nuppineulan arvoitus on Lamppu Laamasen neljästoista kirja – ja ensimmäinen lastenkirja.


Kuvataiteilija Terese Bast on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka kädenjälki on tuttua lukuisista hienoista painotuotteista ja lastenkirjoista. Hän kuvittaa mm. suosittua Supermarsu-kirjasarjaa.

Terese pyörittää omaa graafiseen suunnitteluun erikoistunutta yritystään Pietarsaaressa.


Kirjoittanut: Lamppu Laamanen

Kuvittanut: Terese Bast


Teosmuoto: Kovakantinen kuvakirja

Sivumäärä: 48

ISBN 978-952-7104-47-7

Ikäsuositus: 3-8

Kustantaja: Capuchina Kustannus


Arvioitu julkaisupäivä 30.9.2022